2012. augusztus 29., szerda

Nyári kívánságlista - TELJESÍTVE



Most, hogy már vészesen futunk ki az augusztusból, ideje az őszi/téli kívánságlistámra koncentrálni, ezért úgy döntöttem lezárom a nyári kívánságlistás kutatásokat és megmutatom, hogy miket sikerült beszereznem a kiszemelt darabokból. A lista legfőbb célja az lett volna, hogy szigorúan csak azokat a darabokat szerezzem be, amik azon szereplenek, de ez persze nem sikerült. Sok volt az akciós "majd csak jó lesz valamire" és a "húúú, ez csak ennyi, hát akkor megveszem" vásárlás is, ezeket a jövőben igyekszem visszaszorítani megszüntetni. Na de most akkor jöjjenek azok a dolgok, amiknek a megvétele tudatos volt.




Minden vágyam volt egy minőségibb parfüm, amire még a JOY napok (azt hiszem) keretében csaptam le. Végigszagolgattam az összes parfümöt a Douglasban, de végül mégiscsak az eredeti tervnél maradva ezt a Jimmy Choo- t vettem meg. Egyszerűen imádom az üde, könnyed, nyárias illatát, tökéletesen illik hozzám. :)




Szintén JOY napi szerzemény volt ez a Camaieu kalap is, amit eddig még egyszer sem viseltem a "nagyközönség" előtt. Tetszik felvéve, és szerintem jól is áll, de még nem volt bátorságom utcára is felvenni, pedig van egy két outfit ötletem hozzá.




Mindenképpen szerettem volna kicsit nőiesíteni a ruhatáramat, ezért szükségem volt néhány szoknyára. Az áhított darabot - a H&M azték mintását - azóta sem láttam sehol, de végül csak besikerült egy azték mintás(nak mondható) a New Yorkerből. 




Többetek javaslatára megrendeltem a Make up plaza-tól a Sleek Life's a peach árnyalatú pirosítóját, amit azóta szorgosan használok. Bár most, hogy néhány árnyalatot barnultam, szinte semmi nem látszik az arcomon, akármennyit is viszek fel belőle, de ha visszafakulok, szerintem megint jó barátságban leszünk. 




Az ékszerekkel is eléggé hadilábon álltam még a nyár elején, mostanra viszont sikerült jó néhány új darabra szert tennem. A többségüket eBay-ről rendeltem (ezeket be is mutattam Nektek itt és itt), illetve a C&A-s leárazások során sikerült beszereznem, de volt amelyiket saját kezűleg készítettem el. 




A lista 6. és egyben utolsó tétele egy okostelefon volt, amit végül nem úgy, és nem akkor sikerült beszereznem, ahogyan azt én előre elterveztem. Eleinte a Samsung Galaxy Ace és az iPhone 4 között vacilláltam, amiből végül egy Samsung Galaxy W lett. A számításaimat a Telenor nyár eleji akciója húzta keresztbe, amikor is féláron lehetett hozzájutni bizonyos telefonokhoz. Amikor ez kiderült, nagyjából 2 nap alatt végigzongoráztam az összes lehetőséget és végül emellett döntöttem. Utólag egyáltalán nem bánom, hogy ezt hoztam el, hiszen az én igényeimet teljes mértékben kielégíti. Na nem azt mondom, hogy ha hozzámvágnának egy Iphone 4-et, szaladnék előle, de egyelőre ez is tökéletesen megteszi. 

Összegezve a dolgokat, végül (szinte) mindent sikerült beszereznem, amit szerettem volna, hozzátéve elég jó áron. A listaírás tanulsága pedig számomra az, hogy a jövőben szigorúbban kell ragaszkodnom hozzá, és nem szabad elcsábulnom minden után, ami akciós, hiszen, ha szükségem lenne az adott dologra, akkor az szerepelne a listán. 


Nektek sikerült mindent beszereznetek a nyári kívánságlistáról? Mennyire tudtátok tartani magatokat az eredeti tervhez? Csak azt vettétek meg, ami szerepelt rajta, vagy Ti is elcsábultatok egy két (akciós) dolog után?

Címkék: , , ,

2012. augusztus 28., kedd

Max Factor Glossfinity körömlakk teszt - 75 Flushed rose



Néhány héttel ezelőtt találtam rá a Facebook-on a Max Factor Hungary felhívására, amelyben tesztelőket kerestek. Általában nem szoktam az efféle nyereményjátékokra jelentkezni, mert nem vagyok túl szerencsés az ilyen dolgokban, de most valamiért kivételt tettem. Gondolhatjátok mekkora meglepetés volt, amikor megláttam a postaládámban az üzenetet, hogy engem is kisorsoltak a 200 szerencsés közé. Ez volt múlthét csütörtökön, ma pedig már meg is hozta a postás a csomagomat, amiben a tesztelni való körömlakk mellett 3 szemhéjpúder is lapult, róluk majd egy későbbi bejegyzésben lesz szó. :)




Az én tesztalanyom a Max Factor Glossfinity 75-ös Flushed rose árnyalatú körömlakkja, ami 7 napon át  csillogó körmöket ígér. 

Az ecsetétől első blikkre kicsit megijedtem, mert nem nagyon vagyok hozzászokva a hosszú, vékony ecsethez, és máshol is olvastam róla, hogy eléggé nehézkes vele dolgozni, de szerencsére nekem elég könnyen ment első nekifutásra is.




A színét szerintem nagyon eltalálták, olyan kis kellemes, nyárias, üde rózsaszín, enyhe korallos beütéssel, és telis- tele rengeteg aranyszínű mikrocsillámmal, amik (sajnos) csak közvetlen napfényben látszanak. 

A formulája nekem teljesen új, talán zselés beütésűnek mondanám. Nagyon könnyen és szépen terül a körmökön, szerintem ez is közrejátszik abban, hogy a vékony ecset ellenére, egyenletes és csíkmentes lesz a végeredmény.





A két fenti képen 1 rétegben láthatjátok felkenve a lakkot, szerintem nem vagyok elfogult, ha azt mondom, hogy szinte tökéletesen fed már így is. A lakkok többségét én egyébként is egy rétegben szoktam felkenni, és ennél is megálltam volna már az első réteg után, de kíváncsi voltam, mit lehet még kihozni belőle. A következő néhány képen már két rétegben láthatjátok a Flushed rose-t. 






A tartósságáról egyelőre nem tudok nyilatkozni, hisz még csak ma került fel a lakk a körmeimre, minden esetre egy hét múlva hozom az "utána" képeket. Kíváncsi leszek, hogy az ígért 7 napból mennyit fog bírni ténylegesen. 

Amit viszont még abszolút pozitívumként tudok kiemelni, hogy iszonyatosan gyorsan szárad. Mire végigértem az egyik kezemen, már kenhettem is a második réteget. A két réteg pedig nagyjából 10 perc alatt tökéletesen megszáradt. 

Na igen, és most jön a kevésbé pozitív része a dolognak, ugyanis az ára nem mondhatni éppen pénztárcabarátnak, a 11 ml-es lakkot nagyjából 2.000 Ft-ért lehet beszerezni. Ez így első nekifutásra elég húzósnak tűnik, viszont ha azt nézzük, hogy az 50%-os Glamour kuponnal 1.000 Ft-ért meg tudjuk venni a DM-ben, akkor már nem is annyira vészes a dolog, főleg, hogy egy 10 ml-es Catrice lakk is nagyjából 800 Ft körül mozog. Teljes áron én (diákként) biztos, hogy nem vásárolnám meg, viszont az előbb említett akció keretein belül elképzelhető, hogy lecsapnék egy olyan hétköznapi árnyalatra, amit biztosan el is használnék, mert a többi tulajdonsága engem abszolút meggyőzött.


Ti próbáltátok már a Max Factor lakkjait? Milyenek az eddigi tapasztalataitok? Mi a véleményetek erről a lakkról?

Címkék: , , ,

2012. augusztus 23., csütörtök

Ebay-ről rendeltem II.



Ismét összegyűlt egy bejegyzésre való dolog, amiket az eBay-ről rendeltem, és mivel az előzőt is szerettétek, úgy döntöttem megmutatom ezeket is, hátha tudok vele segíteni valakinek. A múltkori bejegyzésben csak ékszerek szerepeltek, most viszont egy- két ruhadarab is bekerült a sorba. :)




Mostanában nagyon megszerettem a blézereket, és az egyik nagy kedvencem lett ez az erős pink színű. Még a legegyszerűbb outfitet is nagyon jól fel tudja dobni. Itt láthattátok felvéve is. 

Szállítási idő: 17 nap




Tavasszal hatalmas csipkemániában szenvedtem, ezért annak ellenére, hogy a miskolci Hádában már kifogtam egy csipkeruhát, úgy döntöttem lecsapok erre is. A hosszával még ennek sem vagyok kibékülve, ugyanis alig takar valamit, színes harisnyával meg szerintem elég bénán nézne ki, úgyhogy egyelőre csak így gyönyörködök benne. Ha esetleg van valami tippetek, hogy mivel tudnék csalni a hosszán, vagy, hogy Ti mivel vennétek föl, írjátok meg kommentben. 

Szállítási idő: 32 nap




Nem volt elég a csipkeruha, topot is akartam, így nagyon megörültem amikor rátaláltam erre a kis szépségre.   A dereka nekem egy kicsit rövid, úgyhogy magas derekú szoknyával és rövidnadrággal hordom. A top elejéhez hozzá van varrva egy fehér anyag is, így az nem látszik át, a hátulján viszont csak maga a csipke van. 

Szállítási idő: 28 nap




Ismét egy blézer, bár így utólag már nem mondanám rá, hogy blézer, ugyanis, ahogyan a képen is láthatjátok elég "laza" az anyaga. A terméklapon szerintem sokkal jobban néz ki, ott valahogy "merevebbnek" tűnik. Persze ennek is van előnye, mert így teljesen jól át lehet vele vészelni az olyan időszakokat, amikor egy rendes blézerhez még meleg van, egy pólóhoz viszont már hideg. Itt megnézhetitek, hogyan néz ki felvéve.

Szállítási idő: 31 nap




Mivel ékszerek terén eddig inkább csak a nyakláncok és a karkötők között nézelődtem, most beszereztem néhány fülbevalót is. A csoportképen nagyjából látható, hogy melyik fülbevaló mekkora.




Szállítási idő: 21 nap




Szállítási idő: 28 nap




Szállítási idő: 28 nap




Szállítási idő: 28 nap




Rendeltem még néhány YSL Arty replikát is. A méretezésnél nagyon figyeljetek oda, mert nekem 2x is sikerült mellélőnöm, úgyhogy tulajdonképpen csak a feketét tudom hordani. :/




Szállítási idő: 28 nap




Szállítási idő: 12 nap




Szállítási idő: 23 nap


Ti szoktatok eBay-en vásárolni, vagy inkább megnézitek élőben  is a kiszemelt darabot, 
mielőtt lecsapnátok rá?

Címkék: , ,

2012. augusztus 17., péntek

Napi köröm - Esküvőre



Említettem már Nektek, hogy szeptemberbe esküvőre vagyunk hivatalosak a barátommal, és mivel a ruha már megvan, elkezdtem agyalni, hogy milyen manikűr passzolna hozzá, ami visszafogott, mégis elegáns. A ruhában a bézs és a fekete fog dominálni, kiegészítőknek pedig arany színű ékszereket és egy arany kézitáskát választottam. Szerettem volna, ha a körmeimen is valami hasonló köszön vissza, így született meg ez a manikűr. Még nem biztos, hogy ez lesz a végleges, de addig is egy "biztos pontnak" már jó. :)

Ahogyan az első képen is láthatjátok, a tegnap bemutatott, eBayről rendelt fehér körömvégeket használtam a körmeim elkészítéséhez. Miután felragasztottam a körömvégeket, hozzáreszeltem őket a saját körmeimhez, hogy ne legyen olyan látványos az átmenet, majd jött egy réteg az Essence BTGN fedőlakkjából. (Most az alaplakkot kihagytam, mert a legutóbb is bebuborékosodott.) Ezután húztam egy vékony csíkot az átlátszó lakkal, amibe a ceruza segítségével belenyomkodtam a kis aranylemezkéket. Végül pedig egy újabb réteg fedőlakkal átmentem a körmeimen, és már kész is voltam. 







Nektek, hogy tetszik? Szerintetek jó választás lenne az esküvőre?

Címkék: , , , , , ,

2012. augusztus 16., csütörtök

eBay francia manikűr körömvég - TESZT

Régóta nézegettem már eBay-en francia manikűrhöz való körömvégeket, de nem akartam potyára megrendelni őket, mondván, mi van, ha nem is olyan jó, mint amilyennek az elsőre tűnik. Úgyhogy amikor éppen francia manikűrt óhajtottam, szépen elővettem a sablonjaimat, és azokkal bénáztam. Aztán miután kipróbáltam az Essene-es verziót (erről itt olvashattatok tesztet), egyből meg is rendeltem az első 500 db-ot eBay-ről. Nagyjából 3 hét alatt érkeztek meg, és most van a körmeimen a második adag, ezért úgy gondoltam Veletek is megosztom a tapasztalataimat.




A körömvégek méretenként külön válogatva érkeztek ilyen kis visszazárható tasakokban. Szerencsére vastagon be voltak csavarva pukkanós fóliába, így épségben túlélték az utat. Az első szembetűnő különbség, hogy itt 10 méretből tudjuk kiválasztani a számunkra megfelelőt, míg az Essence-nél "csupán" 9-ből. Igazából ennek túl nagy jelentősége nincs, de erre majd lentebb kitérek. 

A hivatalos leírás szerint minden méretből 50 db-ot kapunk, kíváncsi voltam, hogy vajon tényleg mindegyikből 50 van-e, ezért megszámoltam őket. Nyilvánvalóan a csomagolásnál gramm alapján adagolják a körömvégeket, ezért fordulhatott elő, hogy volt olyan, amelyikből 56 db volt, és olyan is, amelyikből csak 47. 




Közelebbről megnézve már gyanús volt, hogy ez bizony nem ugyan olyan, mint amilyen az Essence körömvége volt, összehasonlításképpen egymás mellé is tettem őket, hogy érzékelhetőbb legyen a különbség. Mind a kettő 1-es méret, azaz a legnagyobb, a bal oldali az eBay-es, a jobb oldali pedig az Essence. Első nekifutásra 5 dologban vettem észre különbséget:

 - anyag: az eBay-ről rendelt sokkal keményebb, merevebb, igazi műanyag, míg az Essence olyan kis puha, hártya jellegű valami

 - hosszúság: az eBay-es verzió lényegesen hosszabb, majdnem kétszer akkora, habár az Essence-nek is van hosszabb verziója

 - szélesség: ami számomra a legrosszabb, hogy az eBay-ről vásárolt körömvégek többsége jóval szélesebb az Essence-étől, és a 10 méretből 5-öt egyáltalán nem tudok használni, mert hatalmasak a körmeimre. Nem tudom, hogy Kínában ezek lennének-e az átlag körömméretek, de ezzel a szettel még apukámnak is meg tudnék csinálni egy komplett manikűrt. Így tehát már értelmét is vesztette a 10 méret. 




vastagság: ebben is az eBay-es verzió nyerne, már ha mm-ben mérnénk. Szemmel láthatóan nem szembetűnő ugyan a különbség, felragasztva viszont már annál inkább, ugyanis a saját körmöm és a körömvég találkozásánál helyes kis lépcsőcskék jöttek létre. Persze ez is megoldható, én egyszerűen megreszelgettem egy kicsit a körömvégek felületét, főleg a széleken próbáltam elvékonyítani, hogy ne legyen olyan erős az átmenet a saját körmöm és a körömvég között. 

  - hasonló méretek: az eBay-es körömvégek azon túlmenően, hogy szélesebbek, sok méret szinte egy az egyben megegyezik. A legutolsó képen pl. a 2-3-4-es méretek vannak, és én személy szerint nem sok különbséget látok köztük. Ez persze akkor jó, ha az ember lányának stimmelnek ezek a méretek, hisz akkor, ha időközben pótolni kell, akkor sincs probléma, mert van még kb. 150 ugyan olyan. 







A használata egyébként ugyan olyan könnyű, mint az Essence körömvégé. Egyedül a reszelgetés vesz el valamivel több időt, amíg eltüntetem a lépcsőket, de ez sem vészes egyáltalán. 

Strapabíróságát tekintve kiállta a próbát, ugyanis kerek 7 napig teljesen rendben voltak a körmeim. Egy sem tört le belőlük (nem úgy, mint az Essence feketéjénél), bár ezt többnyire annak tudom be, hogy vastagabb anyagból készültek. 

Összességében szerintem megéri befektetni ebbe a szettbe, hiszen 500 (!!!) db-ot kapunk $4,49-ért (árfolyamtól függően nagyjából 1.000 - 1.200 Ft), az Essence-ből pedig közel ennyiért csupán 18-at. A fent említett különbségek (szélesség, hosszúság, méretegyezések) van akinek előny, van akinek hátrány, ezt mindenki maga tudja, minden esetre én biztos vagyok benne, hogy ha elfogy ez az adag, biztosan újra fogom rendelni. 

Ha felkeltette az érdeklődéseteket ez a szett, az alábbi linken tudjátok megrendelni:


Mi a véleményetek erről a termékről? Használtátok már ezt, vagy az Essence körömvégeit?

Címkék: , , , ,

2012. augusztus 14., kedd

Új szerzemények

Az utóbbi időben ismét sikerült néhány új dolgot beszereznem nagyon jó áron. Ezeket szeretném most megmutatni Nektek is, hátha tudok vele segíteni.

A nyári kívánságlistámon szerepelt, hogy szeretnék néhány új ékszert, amiknek a nagy többségét itt már meg is mutattam Nektek. Eleinte inkább a karkötők és a gyűrűk érdekeltek, a nyakláncok pedig teljesen kiszorultak a képből, most viszont részben leértékelve, részben teljes áron vásároltam néhányat belőlük is.  




Közepes hosszúságú nyaklánc a KIK-ből, 290 Ft-ért.




Szeptemberben esküvőre vagyunk hivatalosak a barátommal, és (csodák csodájára) már megvan, hogy mit fogok felvenni. Remélhetőleg az időjárás kegyes lesz hozzánk, mert egy bézs - fekete aszimmetrikus ruhára esett a választásom, amihez arany kiegészítőket fogok viselni, többek között ezt az arany H&M-es darabot, amit szintén teljes áron vettem, 1.190 Ft-ért. 





Ezt az utolsó két nyakláncot már akciósan vásároltam a miskolci C&A-ban, 290 Ft volt mind a kettő. Ha Ti is éppen kiegészítő beszerzésen gondolkodtok, érdemes benézni a C&A-ba, mert most is elég sok ékszer le van értékelve.




F&F shopper, 2.900 Ft a Tescoban.




Ez szintén egy akciós darab a C&A-ból, amit az esküvőre vettem. 1.490 Ft-ba került, és ha jól emlékszem még volt belőle 1-2 darab a kassza előtti nagy "tárolóban".




És íme maga a ruha, amit (reményeim szerint) az esküvőn viselni fogok. A kép sajnos egyáltalán nem adja vissza, hogy milyen gyönyörűen néz ki a valóságban. Ami a legszembetűnőbb különbség, hogy élőben ettől sokkal melegebb a színe, ami nagyon jól mutat a lebarnult bőrömön. Ezt a ruhát egyébként a Balatonon vettem egy utcai árustól 3.000 Ft-ért.







A csipke- és azték mintás szoknyákat a New Yorker-ben vásároltam. Mind a kettő 1.490 Ft-ba került, a csipkemintás teljes áron, míg az azték leértékelve került ennyibe. A barackszínű flitteres pedig a H&M-ből van, ez 1.500 Ft volt akciósan.

Lassan szinte minden üzletben kikerülnek a polcokra az őszi ruhadarabok, úgyhogy már én is beszereztem néhány alapdarabot a hűvösebb időkre, de még így is maradt egy-két dolog a kívánságlistámon.





Szükségem volt egy balerina cipőre, mivel a régi már tönkrement, úgyhogy kapva az alkalmon, hogy a H&M-be most 2.490 Ft-ba kerültek, kettőt is vettem.





Szintén 2.490 Ft-ba került ez a 7/8-os H&M nadrág, ami a vállfán borzalmasan néz ki, felvéve viszont már annál jobban (Bocsánat az arckifejezésért, nagyon reggel volt még :D). Tavaszra és őszre szuper lesz, mert nagyon jó kis könnyű, vékony anyagból készült.




Soha életemben nem gondoltam volna, hogy én valaha kígyómintás ruhát fogok vásárolni, úgy voltam vele, hogy meghagyom őket az 50 feletti nagymamáknak. Ezt a H&M-es blúzt is csak a Húgom kedvéért próbáltam fel, de végül annyira megtetszett, hogy elhoztam. Fekete nadrággal és arany kiegészítőkkel szerintem szuper lesz. Egyébként ez is akciós volt, 2.000 Ft-ért vesztegették.




Végül, de nem utolsó sorban jöjjön ez a kék blézer, amit szintén a napokban sikerült kifognom a miskolci New Yorkerben akciósan. Utolsó darab volt és 2.990 Ft-ba került, ha jól emlékszem galambszürkében volt még egy 38-as és egy 40-es. 

Elég hosszú lett ez a bejegyzés, de végeredményben mindent nagyon jó áron sikerült beszereznem, és egyiket sem bánom így utólag. Szerintem szuperül kihasználható darabokat vettem, amik a már meglévő ruháimmal is jól kombinálhatóak majd. 

Ti miket vettetek mostanában? Elkezdtetek már a hűvösebb időkre vásárolni, vagy még 
inkább a nyári leárazott darabok között válogattok?

Címkék: , , , , ,