2012. január 28., szombat

Lancome Color Design rúzs - Love it

Néhány hónapja már a rúzsmániás korszakomat élem, szeretek mindig újabb és újabb árnyalatok után kutatni, így került a birtokomba a Lancome Love it nevű rúzsa.

Mivel én vidéken lakom, a drogériák kínálatán túlmenően nem sok választék van, ezért egy- egy különlegesebb darab felkutatásához az Ebay-t szoktam segítségül hívni. Tudom, hogy nem egy életbiztosítás innen sminkterméket vásárolni, hiszen nagyon sok a hamisítvány, de igyekszek mindig körültekintő lenni (ár, lelőhely, visszajelzések). Lekopogom, de eddig szerencsére még mindig azt kaptam, amire számítottam. 

Nagyjából 3 hete bukkantam rá erre a gyönyörűségre, és amikor megláttam róla a swatch-okat, rögtön tudtam, ez kell nekem. Nagyon hamar, 8 nap alatt, le is szállították az USA-ból, így még hamarabb ideért, mint a legutóbbi tesminked.hu-s rendelésem. Amikor kipróbáltam, a kezdeti rajongás azonnal szerelemmé vált. Nem túlzok, ha meglátjátok a képeket, megértitek miért ez a nagy áradozás.


A csomagolás egyszerű, fekete műanyag, a kupakon a klasszikus rózsával (erről mindig a Szépség és a szörnyeteg jut az eszembe). A felülete fényes, de ettől függetlenül nem gyűjti az ujjlenyomatokat. A kupak nagyon jól záródik, masszív darab.


 A rúzs alján pedig, többek között, a fantázianév olvasható.


Maga a rúzs nagyon krémes állagú, erősen pigmentált, és ami a legjobb, hogy nagyon jól hidratálja az ajkakat. Tartósságát tekintve nálam nagyon jól teljesített, több mint 3 órán keresztül fennmaradt igazítás nélkül.  


A kezemen valamiért fáradt, sötét rózsaszínnek tűnik, a számon azonban egy friss, mindennapi, selymes pink szín.


Nagyon elégedett vagyok ezzel a termékkel, azt hiszem a következő időszakban ez lesz az én tökéletes nude rúzsom.


Nektek van kedvenc nude rúzsotok? Szoktatok Ebayről sminkterméket vásárolni? Ha igen, milyenek a tapasztalataitok?



Címkék: , , ,

2012. január 27., péntek

Napi köröm - Nude it

A mai posztban az aktuális manikűrömet szeretném megmutatni Nektek. Ahogy a címben is szerepel, a középpontban az Essence Nude it körömlakkja. Egyszerű, de nagyszerű. A gyűrűsujjaimat pedig egy csillogós Miss Sporty (fantázianevet és számot nem találtam) lakkal dobtam fel. 






Ti szeretitek az ilyen természetes lakkokat, vagy a tavasz közeledtével inkább már az élénkebb színekhez nyúltok?


Címkék: , , ,

2012. január 25., szerda

Essence leárazáson jártam

Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy ismét kiárusítás lesz az Essence kifutó termékeiből, ezért tegnap beugrottam szétnézni, hogy mi maradt még belőle. Nem igazán terveztem el előre, hogy miket szeretnék venni, úgy voltam vele, hogy hagyom magam sodródni az árral. Ami biztos volt, hogy egy pirosítót mindenképpen beszerzek. Na de lássuk, hogy végül mik kerültek a kosaramba :)




A rendszeres körömlakk használat eléggé megviselte a körmeimet, ezért pár hete már beszereztem az Essence Pro white nail hardenert, ami elvileg 2in1, fehérít és erősít. Az igazat megvallva a fehérítő hatását én egyáltalán nem tapasztalom, sőt, a lilás alaptónusa miatt, a körmeim úgy néznek ki, mint egy 2 napos hullának. De ennek vége, mert most kapva az alkalmon, 299 Ft-ért beszereztem az Essence Ultra strong nail repair körömlakkját, illetve az SOS nail care balm ápoló balzsamját. Ezekről hamarosan jön majd teszt.

A körömápolási dolgokon túlmenően megvettem még az Essence Angel's kisses in heaven mini szájfény szettet, ami 3 db 2 ml-es szájfényt tartalmaz: egy áttetszőt, egy mikrocsillámosat, illetve egy barnát.




A csomagolása übercuki, kemény kartondoboz, mágneses zárral. Könnyen lehet nyitni-zárni, de elég erős a mágnes benne, úgyhogy szerintem táskában sem potyognának ki belőle a szájfények, főleg, hogy elég jól bele vannak szorítva a dobozba.

Leginkább a barnás szájfény miatt vettem meg, ami szájon egy természetes nude színként mutat, tökéletes alapdarab. 

Attól függetlenül, hogy mini termékekről van szó, az applikátoruk nagyjából megegyezik a normál szájfényekével. A tubus szája azonban szerintem túl szűkre sikerült, mert legalább 3-szor bele kellett mártanom az applikátort ahhoz, hogy az egész számra kerüljön a szájfényből.




Állagukat tekintve eléggé ragadósak, ebből adódóan jól megtapadnak a szájon. Tartósságukat tekintve én abszolút meg vagyok velük elégedve, egy 300 Ft-os szájfénytől egyáltalán nem várok többet. 

Az utolsó darab, amire lecsaptam, az az Essence How cute is that pirosítója, amiről a későbbiekben olvashattok tesztet. :)


Ti vettetek valamit a leárazásokon? Össze szoktátok előre írni azt, hogy mit fogtok megvenni, vagy pedig Ti is csak "sodródtok az árral"?


Címkék: , , ,

2012. január 23., hétfő

A hajdoktor - Bánfiék

Mindig igyekeztem odafigyelni arra, hogy a hajam ápolt és egészséges legyen. Alapjában véve vékonyszálú hajam van (és az sem sok), de ettől eltekintve nem igazán volt vele eddig problémám.

Kb. egy éve vettem észre, hogy  jobban hullik a hajam, mint kellene (vagy legalábbis mint korábban). Mind fésülködéskor, mind hajmosáskor sokkolt a látvány, és ha ez még nem lett volna elég, elkezdett gubancolódni is, ami még inkább rontott a helyzeten. Akkor döntöttem el, hogy ide drasztikus változások kellenek.

Első lépésként fájó szívvel megszabadultam a hosszú hajamtól, és vállig érőre vágattam. Utólag visszagondolva, egy csöppet sem bántam meg, mert szerintem a mostani fazon sokkal jobban áll. :)

Azon túlmenően, hogy a hajam külsejét megváltoztattam,belülről is szeretem volna erősíteni a regenerációs folyamatokat, ezért jobban belemélyedtem a témába, egy olyan csodaszer után kutatva, amivel látványos eredményeket lehet elérni, és passzol egy egyetemista pénztárcájához. Így találtam rá a Bánfi családra.


Forrás: google

Első körben csak a hajszeszt vettem meg, amit a (gyomorforgató) kellemetlen szaga miatt csak néhány alkalommal használtam. Egy idő után azonban ismét erősebben kezdett hullani a hajam, ezért úgy döntöttem, hogy újra nekivágok a kúrának, de ezúttal a samponnal is ráerősítek. Az igazat megvallva, már több, mint fél éve használom rendszeresen a szeszt (ami továbbra is nagyon büdös) és a sampont együtt, és mostanra mondhatom, hogy elégedett vagyok a "hajkoronámmal". Egészséges, erős, fényes, nem kócolódik hajmosáskor, és ami a legjobb, hogy nem hagyok magam után hatalmas hajcsomókat.

A leírás szerint mind a hajszesz, mind a sampon hatóanyagai serkentik a vérkeringést, ezáltal fokozzák a fejbőr oxigén ellátását, javítják a hajhagymák állapotát, így a haj erősebb, dúsabb lesz. Ha a dúsító hatást nem is, az erősítőt mindenképpen alá tudom támasztani.

Mind a 2 termék 250 ml-es kiszerelésű, ami nekem (heti 2x-i hajmosás mellett) kb. 1,5 - 2 hónapig tart ki. A kettő együtt pedig nagyjából 1.500 Ft-ba kerül.

Úgy gondolom, hogy nagyon jó választás lehet azok számára ez a termékcsalád, akik nem szeretnének egy vagyont költeni csodatévő szerekre, mégis egészséges, strapabíró és szép hajat szeretnének.


Ti próbáltátok már valamelyik terméket ebből a termékcsaládból? Esetleg van valami jól bevált tippetek hajhullás ellen?


Címkék: , , ,